Брюс Лі - легенда, життєва філософія якої заставляє переглянути твій світогляд. Книга "Дракона" Tao of Jeet Kune Do містит...

10 заповідей Дракона

/
0 Comments

Брюс Лі - легенда, життєва філософія якої заставляє переглянути твій світогляд. Книга "Дракона" Tao of Jeet Kune Do містить те, що в еру філософії погоні за примарним лідерством та необхідністю змінювати цей світ, не вкладається в голові.
Час удару Лі з вільного стану становив 0,05 секунди, а камери з кадруванням 24 к/c часто не могли фіксувати їх. Він збивав з ніг 200-кілограмового опонента доторкнувшись лише кистю, а зернятка рису ловив на льоту паличками для їжі. А ще він вивів такі основні заповіді:


 

1. Не став перед собою ніяких цілей


Проходь по життю легко, сприймай все як щось незначне, залишаючись спокійним, в чистоті і непорочності. Пам'ятай: хто знаходить-втрачає . Не прагни випередити інших.


2. Не намагайся справити враження


Свобода відкривається людині в той момент, коли остання перестає турбуватись про те, як вона виглядає в очах інших.


3. Не намагайся зайняти чиюсь позицію


Досконалий шлях важкий тільки для тих, хто стоїть перед вибором. Не люби, не ненавидь, і тоді все стане очевидним. Роби мінімальні відмінності - небо і землю розділяє всього одна людська волосина. Якщо хочеш, щоб відкрилася істина, ніколи не будь ні «за», ні «проти». Боротьба між «за» і «проти» - найгірша хвороба розуму. Мудрість полягає не в спробах побороти зло добром, а в тому, щоб уміти осідлати їх і жити подібно деревині, яка коливається на хвилі, то піднімається на її гребінь, то падає до її основи.


4. Не шукай


Не втікай, нехай буде те, що має бути. Не шукай, бо все самостійно до тебе прийде коли ти найменше цього очікуєш.


5. Професіоналізм не означає досконалості


Високі професійні навички майстра не означають його творчої досконалості. Вони, швидше, відображають певний рівень розвитку. Творчої  досконалості не слід шукати в формі або вищих її проявах . Вона повинна походити з душі.


6. Життя - це відносини між людьми


Взаємовідносини - це розуміння. Це процес відкриття самого себе. Взаємовідносини схожі на дзеркало, в якому ти відкриваєш себе. «Бути» - значить бути у відносинах.




7. Свобода - це звільнення від минулого


Щоб усвідомити свободу, ти повинен навчитися дивитися на життя як на рух незалежно від часу, бо свобода знаходиться за порогом усвідомлюваного. Спостерігай, але не зупиняйся, не кажи: «Я вільний», так як це означає, що ти живеш в пам'яті чогось, що вже зникло. Розуміти і жити зараз - значить забути про минуле. «Вчора» має померти.


8. Немає «правильного» або «неправильного»


Якщо ти вільний, то для тебе не існує таких понять, як «правильно» або «неправильно». Коли людина нездатна до самовираження, вона не вільна. Вона починає методично боротися. І ця боротьба стає відповіддю на її власну реакцію, а не відповіддю на те, що відбувається в дійсності.


9. Заперечення та звинувачення вбивають спілкування


Заперечення і звинувачення перешкоджають розумінню. Нехай твій розум рухається разом з іншими в розумінні того, що відбувається. Тоді створиться можливість реального спілкування. Щоб зрозуміти один одного, потрібно перебувати в стані «повного пізнання», в якому немає ані порівняння і осуду, ні вимог, ні очікування подальшого розвитку дискусії, немає згоди або незгоди. Перш за все, не починайте з висновків.

10. Ми - не інструменти в руках інших


У більшості з нас живе величезне бажання уявляти самих себе інструментом в руках інших людей і таким чином зняти з себе відповідальність за власні вчинки. І сильні люди, і слабкі - всі хапаються за цю соломинку як за своє алібі. Слабкі ховають свою злу волю під маскою доброчесної слухняності. Сильні відпускають собі гріхи, проголошуючи себе знаряддям вищих сил. Але така позиція робить нас слабкими і перекриває шлях до розвитку. Будьте відповідальними за свої вчинки - і ви знайдете шлях до гармонії.



You may also like

Немає коментарів:

TonyState:

Всіляко про все